Infobar icon

JARNÍ SLEVY. 😀 Do 24.4. 2024 nakupujete na homacz.cz ve SLEVĚ 20%, která platí na celý sortiment (KÓD H20).😍

Kategorie
 
 
 
 
 

 
 

Péče o ručníky, osušky

Chcete vědět jak pečovat o své ručníky, osušky aby byly vždy voňavé a měkké?

Znáte ten skvělý pocit, když si dopřejete horký koupel, nebo sprchu? Asi ano. Ale proč si zkazit ten pocit tím, že při vycházení z vany nebo sprchy sáhnete po nepříjemně vlhkém ručníku, osušce? Vlhkém a drsném ručníku, který má zápach a je nepříjemný na dotek? Proto bychom měli při péči o ručníky a osušky dodržovat pár základních pravidel.

Jak často prát ručníky, osušky?

Ručník nemusíte prát po každém použití. Na to, aby byl vždy čistý a voňavý, ho stačí vyprat po třetím použití. Při praní používejte doporučené množství prášku. Pokud budete přidávat více než je třeba, ručníkem tím spíše ublížíte. Nasáknou do sebe velké množství pracího prostředku, což přiláká nežádoucí bakterie. Nejlepší způsob jak se jich zbavit, je vyprat ručníky v horké vodě při teplotě 60 ° C. Málo prášku vede k nízkému odkalování vody a následnému ztvrdnutí ručníku, osušky. Naopak mnoho prášku se ve vláknech froté ručníku, osušky usazuje a barvy tak blednou. Doporučujeme dodržovat dávkování prášku a používat tekutý prášek, který se lépe rozpouští. Nepoužívejte aviváž, froté ručníky a osušky si tak zachovají svou měkkost a také se nebudou vytvářet "žmolky". U bílých ručníků navíc aviváž může způsobit zovšednutie. Ručníky zůstanou po opakovaném praní déle měkké, pokud je hned po vytažení z pračky protřeseme a následně vysušíte. Důležité je vybrat ručník z pračky a dát ho sušit hned po skončení programu, dokud krásně voní. S každou nadbytečnou minutou v pračce se vůně pomalu mění na nepříjemný zápach. Nezapomeňte, že nové ručníky je třeba před používáním nejdříve vyprat.

Jak správně sušit ručníky, osušky?

Ručníky potřebují k sušení dostatek prostoru. Když nemáme v koupelně dost místa, máme tendenci ukládat ručníky těsně vedle sebe nebo na sebe. Tomu bychom se měli vyhýbat! Ručníky budou sušit déle a vlhkost přiláká bakterie. Rozložte ručníky na sušák nebo je dejte do sušičky. Ručníky, osušky sušíme přirozeným způsobem, nedoporučuje sušit na radiátorech nebo jiných topných tělesech. Důvod je jednoduchý, dochází tak k polámání vláken ručníku, osušky, což má za následek menší savost, jakož i tvrdost ručníků, osušiek.Ak máte doma sušičku, můžete použít speciální míčky do sušičky. Míčky zlepšují cirkulaci vzduchu v bubnu a zkracují čas sušení.

Jak se zbavit nepříjemného zápachu?

Pokud máte oblíbené osušky, které se vám nedaří vyprat, nezoufejte. Máme pro vás jednoduchý trik. Přidejte do praní k ručníkem 130 g jedlé sody a 1 dcl bílého octa. Nepoužívejte aviváž a pračku nastavte ně 60 ° C. Vyčkejte pračka naplní vodou a zastavte program, aby se mohla soda a ocet vsáknout do ručníků. Po hodině restartujte program a nechte ho dokončit. Po skončení programu, zapněte pračku ještě jednou, ale tentokrát použijte prací prostředek. Sodu, ocet ani aviváž nepřidávejte. Nechte pračku dopřávat a správně vysušte ručníky.

Pokud by osuškám nepomohl ani tento trik, možná je čas rozloučit se s nimi a  koupit si nové .

 
 
 
Speciální nabídka
 
 
OMEZENÁ NABÍDKA
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze