Infobar icon

JARNÍ SLEVY. 😀 Do 24.4. 2024 nakupujete na homacz.cz ve SLEVĚ 20%, která platí na celý sortiment (KÓD H20).😍

Kategorie
 
 
 
 
 

 
 

Přikrývky a polštáře na Homacz.cz

Určitě jste v naší nabídce zachytili kategorii polštáře - přikrývky, které vyrábíme na Slovensku.

Pokud zvažujete koupi nového polštáře, či přikrývky, tak tyto řádky jsou určeny právě Vám.

 

Přikrývka a polštář hraje hlavní roli při kvalitě našeho spánku, obzvláště pokud trpíme alergiemi. Proto je důležité mít na paměti, že pokud se probouzíte, ať už s ucpaným nosem, svěděním nebo nebodaj ekzémem, či jiným druhem citlivosti, může to být náznak alergické reakce. Obvykle to je následek domácích roztočů, které jsou pouhým okem nevideiteľné. V minulosti byla rozšířena představa, že alergii způsobuje peří a prachové peří v polštářích a přikrývkách. Studie však poukázali na to, že jen kolem 3% populace je alergických na peří a páperí. Proto se při výrobě polštářů a přikrývek začal používat materiál z umělého vlákna, který je uváděn jako antialergický.

 

Při výběru správne přikrývky se řídíme několika faktory:

 

1. Velikost přikrývky:

Velikost Vaší přikrývky by měla být o 20-30 cm delší, než je Vaše tělesná výška. Co se týče šířky ta je momentálně nějak "usazená" v rozměru 140cm. Proto v naší nabídce najdete přikrývky v různých rozměrech. Vyrábíme přikrývky v rozměrech 90x135cm (dětské přikrývky), 140x200cm, 140x220cm, 160x200cm, 200x220cm ale i v rozměrech 220x240cm. Samozřejmostí je u nás to, že pokud Vám nevyhovuje rozměr v naší nabídce, tak na požádání Vám ušijeme přikrývku v rozměru jaký požadujete.

2. Měl by být teplý, nebo chladivý?

V současnosti se prosadilo mít v domácnosti jednu přikrývku na letní horké noci a jednu na chladné zimní večery. To vše, ale závisí na Vašich bytových podmínkach. Pokud si během roku dokážete udržet stálost prostředí, nemusíte střídat přikrývky. Ale pokud se teplota u Vás doma mění v závislosti na venkovní teplotě, je dobré mít po ruce letní a zimní přikrývku.

Co to vlastně je letní přikrývka? ... .Jednoducho řečeno, letní přikrývka je přikrývka, která je lehčí než zimní přikrývka. Při jeji výrobě je použito jiné množství náplně a to tak, aby Vás v letních měsících ohřála, ale zároveň nedovolila prohřát Váš organismus. Zpravidla je hmotnost náplně v letních přikrývkách nižší o 60% než u klasických zimních přikrývkách a také na omak je viditeľná jeji tloušťka v porovnání se zimním přikrývkou.

Naopak, zimní přikrývka se vyznačuje svými skvělými vlastnostmi udržovat teplo, protože obsahuje velké množství náplně, která je rovnoměrně rozdělena v přikrývce ale i její váha je několika násobně těžší, jako letní přikrývka.

3. Jakou by měl mít náplň?

Náplně v současnosti rozdělujeme na přírodní a umělou. Co se týče náplně přírodní - peří, páperí,momentálně v naší nabídce nenajdete polštáře a přikrývky s touto náplní, ale na požádání zákazníka Vám umíme ušít a zajistit takové zboží. Třeba ale brát na vědomí, že taková přikrývka, polštář je několika násobně dražší, jako polštář, přikrývka s umělou náplní. Nemluvě o výše zmíněném riziku různých alergií.

Umělá, tedy syntetická náplň sestává z polyesterových vláken, které mají podobné vlastnosti, jako peří resp chmýří, ale za nižší cenu. Přikrývky z umělých vláken mají vyšší hmotnost, než přikrývky z přírodních materiálů, teda k zajištění tepelné pohody je třeba větší množství výplně avšak tento materiál efektivně odvádí vlhkost od těla.

Důležitou součástí přikrývky a detto i polštáře je jeho vnější obal, tedy látka ze které je ušitý. Standardně vyrábíme tyto výrobky z látky, která je složena v poměru 48% bavlna a 52% polyester, přičemž je možné tyto polštáře a přikrývky prát při teplotě 60 °C a jsou určeny alergikům. Samozřejmě, že v naší nabídce naleznete i výrobky ušité ze 100% bavlny, které ale vyžadují jinou péči, případně Vám umíme na požádání vyrobit přikrývku a polštář na základě Vašich požadavků.

 

A co polštáře ?

 

Pri polštářích platí v podstatě to, co bylo popsáno výše u přikrývek. Základem je výplň polštářů, která je ze 100% silanizovaného dutého vlákna ve tvaru kuliček, který je vhodný pro praní, čištění a vhodný pro alergiky a astmatiky. Samozřejmostí je šířka nabízených velikosti a to od 35x35cm, 35x45cm, 40x40cm, 45x45cm, 50x50cm, 50x70cm, 70x90cm. I zde platí, že pokud jste nenašli Vámi požadovaný rozměr, umíme Vám vyrobit polštář v rozměrech jaký požadujete.

Vzhledem k tomu, že polštář je důležitým doplňkem při pohodlném spánku, máme v nabídce i polštáře, které jsou "otevřené", tedy s bočním zapínáním na zip, kde si zákazník může sám zvolit množství náplně v polštáři a tak ho dokonale přizpůsobit svému tělu. Náplň do polštářů je součástí naší nabídky a to ve váze 1kg nebo 2kg.

 

Samostatnou kapitolou jsou anatomické polštáře pro Váš dokonalý spánek a přizpůsobené k Vašemu tělu.

V současnosti se nabízejí anatomické polštáře z klasické pur pěny nebo z kvalitní paměťové pur pěny. Levnější jsou anatomické polštáře z klasické pěny, naopak polštáře z paměťové pěny se řadí k dražším a komfortnějším a zdravotně výhodnějším. Bylo vědecky dokázáno, že zdravý spánek je zásadní pro Vaše zdraví a s anatomickým polštářem zapomenete na bolesti hlavy, krku, či problémy s nespavostí. Tento anatomický polštář skvěle sedí k Vašemu tělu, rovnoměrně roznáší váhu a pomáhá udržet správnou pozici na spaní.

 

Věříme, že jsme Vám ve zkratce popsali naše výrobky a pomohli při výběru toho správného polštáře, případně přikrývky. A nezapomeňte, že k pohodlnému spánku a Vašemu pohodlí přispívají i matrace a povlečení, které máme také v nabídce na Homacz.cz

 
 
 
Speciální nabídka
 
 
OMEZENÁ NABÍDKA
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze