Infobar icon

JARNÍ SLEVY. 😀 Do 1.5. 2024 nakupujete na homacz.cz ve SLEVĚ 21%, která platí na celý sortiment (KÓD H21).😍

Kategorie
 
 
 
 
 

 
 

Průvodce výběrem povlečení na Homacz.cz

Co Vám pomůže při výběru povlečení z naší nabídky?

Často se setkáváme s otázkou, podle čeho se řídit při výběru povlečení v našem e-shopu. Načež se zaměřit při výběru atd.

Na začátek je třeba říci, že nenabízíme povlečení, které neznáme, nebo nemáme zkušenosti s jejich dodavatelem. V převážné míře nabízíme povlečení z vlastní produkce, tedy z naší vlastní továrny a dále nabízíme povlečení vyrobené na Slovensku, resp. v České republice od dodavatelů se kterými spolupracujeme na bázi obchodní, tedy nakupujeme látku, materiál atd ...

Řekněme si něco nejprve o jednotlivých materiálech ve zkratce.

Bavlněné povlečení:

" Nesmrtelná bavlna " v povlečení Vám zajistí příjemný spánek v každém ročním období. V povlečení ze 100% bavlny Vám nikdy nebude příliš teplo a naopak, ani zima. Důležitou vlastností je, že jsou příjemné na dotek, prodyšné a mají vynikající savost. Bavlněné povlečení je nutné žehlit a prát je lze na 60 ° C, přičemž klasické bílé bavlněné povlečení je možno prát i na vyšších teplotách a tím si udrží svou zářivost. Je několik možností jak zpracovat bavlnu na kvalitní látku a odlišuje se u jednotlivých výrobců v závislosti na použité technologii. Ale v principu platí to, co si uvedeme níže - čím se řídit a jak vybírat.

Flanelové povlečení:

Flanelové povlečení jsou oblíbené hlavně v zimních měsících, nebo během chladného období pro svou charakteristickou vlastnost - hřejivost . Základním materiálem kvalitního flanelu je hustě tkaná 100% bavlna ve vyšší gramáži. Následně se takto upravená látka speciálně upraví "tzv. česáním ", čímž se zajistí konečná úprava, jak ji znáte z našich výrobků. Při údržbě ale dbejte pokynů k jejich údržbě, aby si flanelové povlečení zachovaly svou jedinečnou vlastnost.

Krepové povlečení:

Základem krepových povlečení je 100% bavlna, která se následně upravuje a povlečení tak získají svou jedinečnou charakteristiku, jako jemnost, nemačkavost a výbornou prodyšnost. Svou popularitu si získal hlavně tím, že se nežehlí  a tak ho hospodyňky s radostí vyhledávají. Je však jedním dechem dodat, že ne každý tento druh povlečení má v oblibě.

Mikroflanelové povlečení:

Zde je třeba jednoznačně říci, že se jedná o povlečení vyrobeno ze 100% polyesteru. Tyto povlaky si získaly svou popularitu hlavně v posledním období pro svou jemnost a co je důležité pro svou snadnou údržbu - nežehlí se a rychle schnou . Tak, pokud se chcete vrátit do svého dětství a připomenout si hebkost svých plyšových hraček, tak mikroflanelové povlečení jsou pro Vás ta správná volba.

Foto a 3D povlečení:

Jedná se o povlečení v převážné míře vyrobené v poměru 80% bavlna - 20% polyester. Vzory na těchto povlečení se vytvářejí speciální tiskem a technologií. Třeba jasně říci, že tyto povlaky se doporučují prát na 30 ° C a před praním jejich třeba otočit vzorem dovnitř. Převážně se u těchto povlaků používá bavlna v lehčí gramáži.

Ostatní povlečení v nabídce na Homacz.cz

Jedná se o povlečení vyrobené např. z bavlněného saténu, lnu, speciální bavlny, 100% organické bavlny atd, kde musíme říci, že tyto povlaky nabízejí nejvyšší standard a kvalitu a to odráží jejich cenu i provedení produktu.

Čím se tedy řídit?

Jedním z hlavních, kromě již zmíněných vlastností při výběru povlečení je jejich gramáž . Proto u nás v e-shopu u každého výrobku uvádíme gramáž jednotlivých povlečení, které Vám napoví v jaké kvalitě a cenové tvorbě se nacházejí povlečení o které máte zájem. Je nutné říci, že tento parametr rozhoduje na 70% o kvalitě povlečení.

V podstatě platí následující rozdělení:

  1. gramáž 100-110 g / m2 - povlečení ve špatné kvalitě. Tyto povlaky se vyznačují nízkou hustotou tkaní, lidově řečeno "jsou průsvitné" nemluvě o tom, že mají nízkou užitnou hodnotu.
  2. gramáž 115-125g / m2 - povlečení už v přiměřené kvalitě, které se vyznačují nízkou cenou a kde je třeba počítat s tím, že občas se vyskytne nějaká chyba v tkaní látky, která ale nemá vliv na celkovou vlastnost povlečení.
  3. gramáž 130-140 g / m2 - kvalitní povlečení zaručující dlouhou životnost a užitné vlastnosti.
  4. gramáž 150 g / m2 - a více  - povlečení v té nejvyšší kvalitě, která samozřejmě odráží i jejich cenu.

 

Netřeba ani opomenout důležitý detail, který se v poslední době tlačí do popředí a to rozhodnutí:

zip nebo knoflíky ?

V podstatě je to jen na Vašem osobním rozhodnutí, čemu dáváte přednost. Zipy jsou sice rychlé, ale při rychlém trhnutí se mohou poškodit. Nemluvě o tom, že takové povlaky třeba výlučně prát na ruby a se zatažením zipem. V opačném případě se Váš uzávěr může poškodit, což mě v konečném důsledku za následek jeho výměnu, čímž se Vám povlečení zbytečně prodraží. Knoflík , to je pro změnu klasika, která přetrvává a pro jejich používání hraje hlavní roli to, že je to jednoduchá údržba. Navíc moderní povlečení, které jsou šité na tzv. "Překlad", tak u těchto tyto knoflíky ani není vidět, čímž povlečení získávají jiný nádech.

Především jde o osobní vkus každého z nás. Z praktického hlediska asi vede zip, ale z designového jejich předbíhají knoflíky.

To vše je důležité při Vašem výběru, ale ani nejdokonalejší látka nezaručí, jako kvalitní povlečení jsou, pokud se při jejich výrobě "odfláknout šití", nebo je nesprávně nanesena barva atd. Proto u nás při expedici výrobku k Vám, kontrolujeme každou povlak, aby se k Vám dostaly pouze kvalitní produkty.

Nezapomeňte, že pro dokonalou souhru Vašeho povlečení ve Vaší ložnici je jejich vhodné zkombinovat i s  prostěradlami , které Vám tak dodají jedinečný design Vaší postele.

Přejeme příjemné nakupování a spokojenost s našimi výrobky Homacz.cz

 
 
 
Speciální nabídka
 
 
OMEZENÁ NABÍDKA
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze